[TOPP]
_

BALETT

Som nationalscen för balett bjuder Kungliga Baletten både på tåspets och tyll samt modern koreografi. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden har kompaniet en trogen publik.

Kungliga Balettens historia startade redan 1773, då kung Gustav III grundade den svenska Operan.

Under ledning av Nicolas Le Riche är Kungliga Baletten idag Sveriges största balettkompani bestående av 68 heltidsanställda dansare, fördelade på premiärdansare, solister och kårdansare. Varje spelår medverkar dansarna i ca. 100 föreställningar varav de flesta äger rum på Operans stora scen.


Vill du veta mer om vår repertoar?
LÄS MER HÄR »

Nyfiken på våra dansare?
DU HITTAR DEM HÄR »


Nicolas Le Riche

»Kungliga Baletten har en unik bredd«

/NICOLAS LE RICHE
Balettchef


Kungliga Baletten är ett danskompani med historiska rötter som funnits sedan 1773. Min vision för Kungliga Baletten är att den ska vara en viktig aktör nationellt och internationellt inom danskonsten och att vi konstant ska utveckla och fördjupa en stark relation till vår publik. Publiken ska kunna se både klassiska uppsättningar och bli överraskade av nya produktioner av högsta kvalitet. Denna säsong är det sex olika föreställningar men hela elva olika produktioner totalt. Från klassisk balett till moderna dansverk. I slutändan handlar det om att knyta an till en vision och att visa publiken kompaniets skicklighet. 

Våga välja något nytt! Utmana dig själv, var nyfiken och var med om en unik upplevelse. Du behöver inte kunna något om dans för att uppleva dans. Du behöver bara komma hit, titta och låta känslorna ta över.