0
0
Tillbaka Hem Om Operan Balett

BALETT

Som nationalscen för balett bjuder Kungliga Baletten både på tåspets och tyll samt modern koreografi. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden har kompaniet en trogen publik.

Kungliga Balettens historia startade redan 1773, då kung Gustav III grundade den svenska Operan.

Under ledning av Nicolas Le Riche är Kungliga Baletten idag Sveriges största balettkompani bestående av 68 heltidsanställda dansare, fördelade på premiärdansare, solister och kårdansare. Varje spelår medverkar dansarna i ca. 100 föreställningar varav de flesta äger rum på Operans stora scen.


Vill du veta mer om vår repertoar?
LÄS MER HÄR »

Nyfiken på våra dansare?
DU HITTAR DEM HÄR »


»Dansen existerar bara i stunden men lever vidare i dig«

/NICOLAS LE RICHE
Balettchef


Dansen existerar bara i stunden. Få upplevelser ger en sådan total känsla av att vara här och nu som när du tar del av en dansföreställning. I ögonblicket delar du upplevelsen med dansarna, musikerna och de andra i publiken – efteråt lever föreställningen vidare i ditt minne. Kungliga Balettens signum är att erbjuda unika, spännande och intima upplevelser, och årets säsong är inget undantag.

Säsongen 19/20 presenterar vi en bred och mångfacetterad repertoar som spänner över allt ifrån ikoniska baletter till nutida moderna verk. Kompaniets 68 dansare framför 12 verk och ger totalt 76 föreställningar på stora scenen.

När du tar plats i salongen förflyttas du till en annan värld. Repertoaren är en resa som levandegörs av artisterna som framför berättelserna, musiken och koncepten. På Kungliga Baletten arbetar vi dagligen med några av världens mest omtalade koreografer, kompositörer och designers för att kunna presentera fantastiska uppsättningar. Det är en otrolig glädje att se publikens förväntansfulla och glada ansikten när de upplever våra föreställningar.

Vi i Kungliga Baletten ger oss hän i varje föreställning med passion och glädje för att våra besökare ska lämna salongen uppfyllda och berikade. Vi hoppas att du vill följa med på vår resa och uppleva något unikt i Sverige!