icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Unga på Operan

UNGA PÅ
OPERAN

»Alla barn ska självklart ha möjlighet att få ta del av kultur.« 

/ELLEN LAMM
Konstnärlig chef Unga på Operan

 

»Alla barn ska självklart ha möjlighet att få ta del av kultur«, säger Unga på Operans konstnärliga chef Ellen Lamm, »och de konstformer som vi sysslar med på Kungliga Operan passar så bra för unga besökare eftersom just konstupplevelser kopplade till musik, sång och rörelse talar så direkt till våra känslor. Man behöver ingen förförståelse för att drabbas och ryckas med av opera och balett, både det musikaliska och det visuella går rakt in i hjärtat. I höst presenterar Unga på Operan Flyg vart du vill, en helt ny produktion som riktar sig till barn i mellanstadiet. Det är en vild resa genom sju musikaliska världar med målet att göra döden begriplig. Här trängs akrobater, operasångare och musiker på scenen, med en scenografi som ständigt förvandlas.

Dessutom fortsätter Unga på Operan med den populära webbserien Det magiska huset, riktad till barn mellan sex och tio år, där man får följa med bakom kulisserna och förundras över allt besynnerligt och magiskt som sker i Operahuset. Varmt välkomna till denna unika plats!«

 


Ett av Operans viktigaste uppdrag är att skapa angelägna föreställningar för barn och unga samt göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur. Det är här Unga på Operan – som är ett av Kungliga Operans tre konstnärliga ben – kommer in i bilden. I över tio år har vi skapat förutsättningar för ung kultur.

FÖRESTÄLLNINGAR

Varje säsong erbjuder vi opera- och dansföreställningar för barn och unga. Det kan handla om allt från ett allkonstverk för bebisar till en ”operathriller” för högstadieelever.

AKTIVITETER

Vi öppnar upp dörrarna till Operahuset på många sätt; för närvarande genom barnlördagar och lovaktiviteter. Aktiviteterna kan innebära visningar, kostymprovningar och konserter.

SAMARBETEN MED SKOLOR

Unga på Operan jobbar aktivt med skolor och vår pedagogiska verksamhet erbjuder både kortare och längre projekt, bland annat inom ramen för Skapande skola. Vi ordnar också skolbesök i Operahuset, bjuder in till lärarkvällar och har särskilda föreställningar för skolklasser.

HÖSTEN 2022

Vi har nu släppt biljetterna till höstens första barnlördagar. Biljetter till resterande barnlördagar samt lovaktiviteter släpps den 6 september.

Läs mer och köp biljetter till barnlördagar »


Lyssna

Vill du höra hur musiken på Operan kan låta?