icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Föreställningar Kärlek & kaos
Opera

Kärlek & kaos

Spelar från 25 maj till 01 juni
Musik
Mozart, Rossini, Weber, Cimarosa och P.D.Q. Bach
Dirigent
Alan Gilbert
Regi
Doug Fitch
Ljusdesign
Morgan Brown
Manus
Doug Fitch & Magnus Lindman
Musikaliskt arrangemang
Staffan Lundberg
Föreställningens längd
Ca. 2 timmar inkl. paus.

KÄRLEK & KAOS
Absurdistiskt gästspel
på Drottningholms Slottsteater


Vad skulle hända om man tog alla ingredienser från en traditionell opera och stoppade dem i en mixer? Ut kommer musikteater som både roar och oroar, både förför och förbryllar. Den egensinnige konstnären och regissören Doug Fitch presenterar Kärlek & kaos, en hybridföreställning som är både konsert och opera, tillsammans med Kungliga Hovkapellet och Kungliga Operans kör under ledning av musikchef och hovkapellmästare Alan Gilbert. En utflykt till Drottningholms Slottsteater du sent ska glömma.

Hör de fantastiska solisterna Ida Falk Winland, Johanna Rudström, Niklas Björling Rygert, Klas Hedlund, Jeremy Carpenter, Lennart Forsén och Kristian Flor i ett sammanhang du aldrig hade kunnat föreställa dig. Publiken får följa med in i en vild och surrealistisk historia om oväntad kärlek, drakar och modiga hjältedåd till tonerna av älskade operaverk av exempelvis Mozart, Rossini, Weber, Cimarosa och P.D.Q. Bach, den välförtjänt bortglömda, galna, nyligen upptäckta brodern till hans mer välkända syskon... Om han nu någonsin har existerat?

»En hyperbolisk berättelse vävd av många berättelser ur operahistorien«
DOUG FITCH, REGISSÖR

Alan Gilbert och Doug Fitch, som gjort ett flertal tidigare samarbeten, beskriver föreställningen som en magisk kväll av operafantasi där publiken får uppleva fantastisk musik på nya och oväntade sätt – ibland på komiskt absurda sätt. Kärlek & kaos är en oförglömlig hyllning till opera- och teaterkonsten som inte får missas!

ETT SAMARBETE MELLAN KUNGLIGA OPERAN & DROTTNINGHOLMS SLOTTSTEATER.

OBSERVERA ATT KÖPET SKER PÅ DROTTNINGHOLMS SLOTTSTEATERS BILJETTBOKNINGSSIDA.


3 2 Drottningholms Slottsteater Exteriör Norr Tove Falk Olsson

Publikintroduktion till Kärlek & kaos

Kungliga Operans dramaturg Katarina Aronsson introducerar föreställningen en timme före föreställningens början i Déjeunersalongen. Lördagen den 25 maj deltar även regissör Doug Fitch. Fritt inträde vid biljettinnehav.


Speldatum

Medverkande med reservation för ändringar
Visa fler datum