icon bag image
0
0
Tillbaka Hem Om Operan

om operan

OND bråd död och STOR kärlek
Kungliga Operan är Sveriges nationalscen för opera och balett och grundades av Gustav III 1773.

Varje år sätts ett antal uppsättningar upp; allt från helt nyskrivna produktioner till mästerverk i klassisk tappning. Vi värnar om tradition samtidigt som vi tänjer på gränser. Allt i tre huvudområden; opera och dans samt verksamhet för barn och unga.

OPERA

Kungliga Operan presenterar varje år både regissörer och solister i världsklass. Ensemblen bjuder på såväl traditionella klassiker som helt nyskrivna verk. 
LÄS MER HÄR »

BALETT

Som nationalscen för balett bjuder Kungliga Baletten både på tåspets och tyll samt modern koreografi. Med en fot i traditionen och den andra i framtiden har kompaniet en trogen publik.
LÄS MER HÄR »

UNGA PÅ OPERAN

Att producera spännande föreställningar för barn och unga samt göra det möjligt för barn och unga att utöva kultur är ett av Operans viktigaste uppdrag. I över 10 år har Unga på Operan skapat förutsättningar för ung kultur. 
LÄS MER HÄR »

KUNGLIGA HOVKAPELLET

Hovkapellet är en av världens äldsta orkestrar och utgör operahusets ryggrad. Som en av världens främsta operaorkestrar ackompanjerar de Kungliga Operans föreställningar men ger också egna konserter. 
LÄS MER HÄR »

KUNGLIGA OPERANS KÖR

Det är svårt att inte få gåshud när salongen fylls av operakörens röster. Kören består av 54 sångare och sångerskor och medverkar i de flesta av Operans uppsättningar och konserter. 
LÄS MER HÄR »